Polityka Prywatności 25 maj 2018

Zgodnie z obowiązującym prawem, każdy sklep internetowy w jasny sposób musi informować o wykorzystywanych w nim plikach cookie oraz polityce prywatności.

Poprzednia wersja Polityki Prywatnosci: link

Poniższa wersja obowiązuje od dnia 25 maj 2018r.

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Asdata Sp. z o.o.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, “długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
Asdata Sp. z o.o. używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

1. Administrator:

Administratorem Państwa danych osobowych jest Asdata Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
KRS 0000627559
NIP 5213741711
REGON 36494664300000
ul. Korczyńska 10/66
02-934 Warszawa
Nr konta bankowego: 17 1950 0001 2006 7029 4600 0002
Email kontakt@asdata.pl.

2. Inspektor Ochrony Danych:

Administrator nie ustanowił Inspektora Ochrony Danych. W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych i w celu realizacji Państwa praw prosimy o kontakt na adres email: kontakt@asdata.pl lub pisemnie na adres: ul. Korczyńska 10/66
02-934 Warszawa.

3. W naszym Sklepie pobierane są dane:
– imię i nazwisko,
– e-mail,
– telefon,
– adres zamieszkania i/lub dostawy.

4. Cele przetwarzania danych osobowych:
A. wykonanie umowy, której jesteście Państwo stroną (tj. realizacja zamówienia) na podstawie art. 6 ust.1 lit. b RODO;
B. zawarcie umowy w oparciu o Państwa zainteresowanie ofertą, na podstawie art. 6 ust.1 lit. b RODO;
C. obsługa reklamacji i ewentualnych innych roszczeń, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, w którym podstawą przetwarzania jest uzasadniony interes Asdata Sp. z o. o., polegający na zabezpieczeniu informacji o współpracy (w tym. m.in. o historii zamówień, komunikacji z nami oraz płatnościach) w celu obsługi ewentualnych roszczeń;
D. oferowanie Państwu produktów i usług, na podstawie art. 6 ust.1 lit. f RODO, w którym podstawą przetwarzania jest uzasadniony interes Asdata Sp. z o. o., polegający na prowadzeniu marketingu bezpośredniego;
E. analiza i statystyka, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, w którym podstawą przetwarzania jest uzasadniony interes Asdata Sp. z o. o., polegający na wykorzystywaniu analiz finansowych i sprzedażowych na potrzeby wewnętrznego raportowania i wyznaczania optymalnych kierunków dalszego rozwoju.

5. Udostępnianie danych osobowych:
Do Państwa danych mogą też mieć dostęp nasi podwykonawcy (podmioty przetwarzające), takie jak: biuro rachunkowe, kancelaria prawnicza, firmy kurierskie.

6. Przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego:
Dane osobowe nie są przekazywane poza obszar Unii Europejskiej.

7. Okres przechowywania danych:
A. dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania umowy. Dodatkowo, po rozwiązaniu umowy, dane będą przechowywane ze względu na obowiązki wynikające z regulacji księgowych i podatkowych, przez czas ich trwania, oraz ze względów bezpieczeństwa prawnego, do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń;
B. dane przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego naszych produktów przetwarzane będą do momentu, aż zgłoszą Państwo sprzeciw względem ich przetwarzania w tym celu.

8. Profilowanie:
Sklep wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.

9. Jako podmioty danych mają Państwo prawo do:
A. dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
B. przenoszenia danych;
C. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
D. poprawiania swoich danych;
F. ograniczenia przetwarzania danych;
E. usunięcia danych;
F. wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10. Informacja o dobrowolności podania danych:
Podanie przez Państwa danych osobowych ma charakter dobrowolny, ale jest konieczne do realizacji Państwa zamówień.